Divi website laten maken

april 23, 2024
Divi website laten maken

Hoe maak je een verbluffende website met Divi: De ultieme gids voor beginners

Ben je een beginner op het gebied van website-ontwikkeling en wil je een verbluffende website maken? Dan is Divi de perfecte oplossing voor jou! In deze ultieme gids leggen we stap voor stap uit hoe je met Divi een prachtige website kunt maken.

Divi is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige websitebouwer die is ontworpen voor mensen zonder technische kennis. Met zijn intuïtieve interface en drag-and-drop-functionaliteit, maakt Divi het mogelijk om professionele websites te ontwerpen zonder dat je hoeft te coderen.

Of je nu een portfolio-website, een blog of een e-commerceplatform wilt maken, Divi biedt een breed scala aan aanpasbare sjablonen en modules om aan al je behoeften te voldoen. Deze gids neemt je mee door het proces van het opzetten van een website, het aanpassen van de lay-out en het toevoegen van inhoud.

Of je nu een fotograaf bent, een freelancer of een ondernemer die zijn online aanwezigheid wil vergroten, Divi heeft alles in huis om je te helpen een verbluffende website te maken. Dus, pak je notitieblok en bereid je voor om je creativiteit de vrije loop te laten met Divi!

Inleiding

Ben je een beginner in websiteontwikkeling en wil je een verbluffende website maken? Dan is Divi de perfecte oplossing voor jou! In deze ultieme gids leggen we stap voor stap uit hoe je een verbluffende website kunt maken met Divi.

Divi is een gebruiksvriendelijke en veelzijdige websitebouwer die is ontworpen voor mensen zonder technische kennis. Met zijn intuïtieve interface en drag-and-drop-functionaliteit kun je professionele websites ontwerpen zonder te coderen.

Of je nu een portfolio-website, een blog of een e-commerceplatform wilt maken, Divi biedt een breed scala aan aanpasbare sjablonen en modules om aan al je behoeften te voldoen. Deze gids neemt je mee door het proces van het opzetten van een website, het aanpassen van de lay-out en het toevoegen van inhoud.

Of je nu een fotograaf, een freelancer of een ondernemer bent die zijn online aanwezigheid wil vergroten, Divi heeft alles wat je nodig hebt om je te helpen een verbluffende website te maken. Dus pak je notitieblok en maak je klaar om je creativiteit de vrije loop te laten met Divi!

Inleiding tot Divi en zijn functies

Divi is een krachtige websitebouwer die wordt geleverd met een breed scala aan functies en mogelijkheden. Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface waarmee zelfs beginners zonder technische kennis professionele websites kunnen maken.

Een van de meest opvallende kenmerken van Divi is de Divi Builder. Met deze visuele bouwer kun je je website ontwerpen door simpelweg elementen en modules naar de gewenste positie te slepen en neer te zetten. Dit maakt het creëren van complexe lay-outs en het toevoegen van inhoud een fluitje van een cent.

Naast de Divi Builder biedt Divi ook een breed scala aan aanpasbare sjablonen en modules. Deze sjablonen kunnen worden gebruikt als basis voor je website en kunnen vervolgens worden aangepast aan je eigen wensen en branding. Met de modules kun je functionaliteit toevoegen aan je website, zoals formulieren, afbeeldingengalerijen en sociaal delen knoppen.

Waarom kiezen voor Divi voor websiteontwerp

Als beginner in websiteontwikkeling vraag je je waarschijnlijk af waarom je Divi zou moeten kiezen in plaats van andere websitebouwers. Hier zijn enkele redenen waarom Divi een uitstekende keuze is:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Divi is ontworpen met het oog op gebruikersgemak. De interface is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor beginners zonder technische kennis.
 • Flexibiliteit: Divi biedt een breed scala aan aanpasbare sjablonen en modules, waardoor je je website kunt aanpassen aan je eigen wensen en branding. Je kunt ook de lay-out en inhoud van je website eenvoudig aanpassen met de Divi Builder.
 • Responsiviteit: Met Divi kun je ervoor zorgen dat je website er goed uitziet op alle apparaten, inclusief mobiel en tablet. Dit is essentieel, aangezien steeds meer mensen websites bezoeken via hun smartphones.
 • Ondersteuning en gemeenschap: Divi heeft een actieve gemeenschap van gebruikers en een uitgebreide kennisbank. Als je ooit hulp nodig hebt bij het bouwen van je website, kun je rekenen op de ondersteuning van zowel de gemeenschap als het team achter Divi.

Het begrijpen van de Divi Builder: Een beginnersgids

De Divi Builder is het krachtige hulpmiddel waarmee je je website kunt ontwerpen met Divi. Het stelt je in staat om elementen en modules toe te voegen aan je website door ze eenvoudig te verslepen en neer te zetten.

Om te beginnen met de Divi Builder, moet je eerst een nieuwe pagina maken of een bestaande pagina bewerken. Zodra je in de bewerkingsmodus bent, zie je een knop met de tekst “Gebruik de Divi Builder”. Door hierop te klikken, wordt de Divi Builder geactiveerd en kun je beginnen met het bouwen van je website.

In de Divi Builder kun je kiezen uit verschillende secties en rijen om de structuur van je website te bepalen. Een sectie is als een container waarin je rijen en modules kunt plaatsen. Een rij is een horizontale regel binnen een sectie en kan worden onderverdeeld in kolommen. Modules zijn de bouwstenen van je website en kunnen tekst, afbeeldingen, knoppen en andere elementen bevatten.

Het toevoegen van secties, rijen en modules is eenvoudig. Je kunt ze eenvoudig slepen en neerzetten op de gewenste positie op je website. Zodra je een module hebt toegevoegd, kun je de inhoud en het uiterlijk ervan aanpassen met behulp van de instellingen aan de zijkant van het scherm.

Tips voor het plannen van je websiteontwerp met Divi

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om een plan te hebben. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plannen van je websiteontwerp met Divi:

 • Stel je doelen vast: Voordat je begint, moet je duidelijk weten wat je met je website wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld een online portfolio maken of een blog starten? Door je doelen vast te stellen, kun je je ontwerp en inhoud dienovereenkomstig plannen.
 • Onderzoek je doelgroep: Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat ze verwachten van je website. Dit helpt je bij het bepalen van het juiste ontwerp, de juiste inhoud en de juiste functionaliteit.
 • Maak een sitemap: Een sitemap is een visuele weergave van de structuur van je website. Het helpt je bij het organiseren van je pagina’s en het bepalen van de navigatiestructuur. Dit is vooral belangrijk als je een grote website wilt maken met veel pagina’s en secties.
 • Verzamel inspiratie: Bekijk andere websites in jouw branche en verzamel inspiratie voor je eigen ontwerp. Let op elementen zoals kleurenschema’s, typografie en lay-outs. Dit helpt je bij het maken van een uniek en aantrekkelijk ontwerp voor je website.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van een website met Divi

Nu je een plan hebt en vertrouwd bent met de Divi Builder, is het tijd om je website daadwerkelijk te gaan bouwen. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

Stap 1: Installeer en activeer Divi

Om Divi te gebruiken, moet je het eerst installeren en activeren op je WordPress-website. Ga naar het dashboard van je WordPress-website en navigeer naar “Plugins > Nieuwe plugin toevoegen”. Zoek naar “Divi” en klik op “Nu installeren”. Activeer vervolgens de plugin.

Stap 2: Maak een nieuwe pagina aan

Ga naar het dashboard van je WordPress-website en navigeer naar “Pagina’s > Nieuwe pagina toevoegen”. Geef je pagina een titel en klik op “Gebruik de Divi Builder” om de Divi Builder te activeren.

Stap 3: Bouw je website met de Divi Builder

In de Divi Builder kun je secties, rijen en modules toevoegen om je website te ontwerpen. Begin met het toevoegen van een sectie en voeg vervolgens rijen en modules toe zoals gewenst. Pas de inhoud en het uiterlijk van de modules aan met behulp van de instellingen aan de zijkant van het scherm.

Stap 4: Voeg inhoud toe aan je pagina’s

Nadat je de structuur van je website hebt opgezet, is het tijd om inhoud toe te voegen aan je pagina’s. Voeg tekst toe met behulp van de tekstmodule, voeg afbeeldingen toe met behulp van de afbeeldingsmodule en voeg eventueel andere inhoud toe zoals knoppen of video’s.

Stap 5: Pas het uiterlijk van je website aan

Met Divi kun je het uiterlijk van je website volledig aanpassen aan je eigen wensen en branding. Pas kleuren, lettertypen en achtergronden aan met behulp van de ontwerpinstellingen van de Divi Builder. Je kunt ook aangepaste CSS toevoegen als je meer geavanceerde aanpassingen wilt doen.

Stap 6: Publiceer je website

Nadat je tevreden bent met je ontwerp en inhoud, is het tijd om je website te publiceren. Klik op de knop “Publiceren” bovenaan het scherm om je wijzigingen op te slaan en je website live te zetten.

Pas je website aan met Divi-modules en lay-outs

Een van de grootste voordelen van Divi is de mogelijkheid om je website aan te passen met behulp van modules en lay-outs. Divi wordt geleverd met een breed scala aan modules, zoals tekstmodules, afbeeldingsmodules en contactformuliermodules. Je kunt deze modules eenvoudig toevoegen aan je website en de inhoud ervan aanpassen.

Daarnaast biedt Divi ook een bibliotheek met voorgemaakte lay-outs die je kunt gebruiken als basis voor je website. Deze lay-outs zijn ontworpen door professionele ontwerpers en kunnen worden aangepast aan je eigen wensen en branding. Je kunt een lay-out kiezen die het beste bij je doelen en inhoud past en deze vervolgens aanpassen met behulp van de Divi Builder.

Optimaliseer je website voor SEO met Divi

Naast het ontwerpen van een verbluffende website, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit helpt je om beter vindbaar te zijn in de zoekresultaten en meer organisch verkeer naar je website te krijgen.

Divi biedt verschillende tools en functies die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website voor SEO. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Gebruik zoekwoorden: Identificeer relevante zoekwoorden voor je website en gebruik ze in de titels, koppen en inhoud van je pagina’s. Divi biedt een speciale SEO-module waarmee je zoekwoorden kunt toevoegen aan je pagina’s.
 • Optimaliseer je afbeeldingen: Zorg ervoor dat je afbeeldingen zijn geoptimaliseerd voor snelheid en zoekmachines. Geef je afbeeldingen relevante bestandsnamen en alt-teksten en comprimeer ze indien nodig.
 • Maak gebruik van schone URL’s: Zorg ervoor dat de URL’s van je pagina’s schoon en leesbaar zijn. Divi biedt een functie waarmee je de URL-structuur van je pagina’s kunt aanpassen.
 • Maak gebruik van meta-tags: Voeg relevante meta-tags toe aan je pagina’s, zoals meta-titels en meta-beschrijvingen. Divi biedt een eenvoudige interface waarmee je deze tags kunt toevoegen en bewerken.

Integreer externe plugins en tools met Divi

Divi biedt een naadloze integratie met een breed scala aan externe plugins en tools. Dit stelt je in staat om extra functionaliteit toe te voegen aan je website en deze naar een hoger niveau te tillen. Hier zijn enkele populaire plugins en tools die goed werken met Divi:

 • WooCommerce: Als je een e-commercewebsite wilt maken, kun je gebruikmaken van de krachtige WooCommerce-plugin. Divi biedt speciale modules en instellingen voor WooCommerce, waardoor je je producten gemakkelijk kunt presenteren en verkopen.
 • Contactformulier 7: Als je contactformulieren wilt toevoegen aan je website, is de Contactformulier 7-plugin een goede keuze. Divi biedt integratie met deze plugin, zodat je gemakkelijk aangepaste formulieren kunt maken en ze kunt toevoegen aan je website.
 • Yoast SEO: Om je website verder te optimaliseren voor zoekmachines, is de Yoast SEO-plugin een must-have. Divi biedt integratie met Yoast SEO, waardoor je eenvoudig zoekwoorden en meta-tags kunt toevoegen aan je pagina’s.
 • Google Analytics: Om inzicht te krijgen in het verkeer en het gedrag van je bezoekers, kun je de Google Analytics-tool gebruiken. Divi maakt het gemakkelijk om je Google Analytics-trackingcode toe te voegen aan je website.

Los veelvoorkomende problemen op met Divi

Ondanks de gebruiksvriendelijkheid van Divi kunnen er soms problemen optreden tijdens het bouwen van je website. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met Divi en hoe je ze kunt oplossen:

 • Traag laden van pagina’s: Als je website traag laadt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst de grootte van je afbeeldingen en comprimeer ze indien nodig. Daarnaast kun je caching-plugins gebruiken om de laadtijd van je website te verbeteren.
 • Onjuiste weergave op mobiele apparaten: Als je website er niet goed uitziet op mobiele apparaten, controleer dan of je gebruikmaakt van responsieve lay-outs en modules. Pas indien nodig de instellingen aan om ervoor te zorgen dat je website er goed uitziet op alle apparaten.
 • Problemen met compatibiliteit van plugins: Soms kunnen plugins conflicteren met Divi en problemen veroorzaken. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van Divi en je plugins gebruikt. Als het probleem blijft bestaan, kun je proberen de verdachte plugin uit te schakelen en te controleren of het probleem is opgelost.

Conclusie: Het volledige potentieel van Divi benutten voor verbluffend webdesign

Met Divi kun je als beginner in websiteontwikkeling prachtige websites maken zonder technische kennis of codering. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, krachtige functies en eindeloze aanpassingsmogelijkheden, waardoor je je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Of je nu een portfolio-website, een blog of een e-commerceplatform wilt maken, Divi heeft alles wat je nodig hebt om je online aanwezigheid te vergroten. Met de Divi Builder kun je je website ontwerpen met behulp van een intuïtieve drag-and-drop-interface. Met de aanpasbare sjablonen, modules en lay-outs kun je je website volledig aanpassen aan je eigen wensen en branding.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Divi en creëer je eigen verbluffende website!

Website laten bouwen? Dit kan vanaf €24,99 p/m & maandelijks opzegbaar!

Geschreven door Lapsen Appaiya

Mijn naam is Lapsen en ik ben de eigenaar van 2apps webbureau. Ik schrijf af en toe een blog voor mijn volgers op social media, klanten en de mensen die mij vanuit Google vinden. Heb je vragen over een bepaald onderwerp of suggesties? Aarzel dan niet en stel ze hieronder!

Nog meer leesvoer

Wat is Google Ads?

Wat is Google Ads?

Wat is Google Ads? De ultieme gids voor beginners (en gevorderden) Ben je klaar om je online zichtbaarheid te...