Website bouwer: Hoe kies je de juiste? Gebruik deze gids

juni 2, 2024
website bouwer

Wil je graag de beste website bouwer kiezen, maar weet je niet hoe? Waar moet je aan denken? In deze complete gids krijg je antwoord op deze en andere vragen!

Wat is een website bouwer?

Je vraagt je misschien af wat een website bouwer is. Deze vraag wordt hier uiteraard beantwoord. Er bestaan ook verschillende soorten website bouwers, en daar gaan we dieper op in.

Definitie en belang van een website bouwer

Een website bouwer is een softwaretool of een platform waarmee gebruikers zonder diepgaande kennis van codering een website kunnen maken en beheren. Gebruikers kunnen zelf teksten, afbeeldingen, video’s en interactieve functies toevoegen. Een website bouwer is van groot belang omdat het voor iedereen mogelijk wordt om een professionele website te realiseren. Een ander voordeel van een website bouwer is dat het betaalbaar is. Meestal betaal je een vast maandelijks bedrag en hoef je geen dure investeringen te doen.

Verschillende soorten website bouwers

Er bestaan verschillende soorten website bouwers, onderverdeeld in twee categorieën:

 1. Online website bouwers: dit zijn webgebaseerde platforms zoals Squarespace en Weebly, toegankelijk via een browser.
 2. Offline website bouwers: dit zijn softwaretoepassingen zoals Adobe Dreamweaver, die lokaal op een computer moeten worden geïnstalleerd.

Hoe kies je de juiste website bouwer?

Je wilt het maximale uit een website halen, daarvoor wil je de juiste website bouwer kiezen. Maar waar moet je dan aan denken en hoe maak je uiteindelijk je keuze? Deze vragen worden hieronder beantwoord.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een website bouwer

Het kiezen van een website bouwer is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het goed om te weten aan welke factoren je moet denken bij het kiezen van de juiste website bouwer. Enkele aspecten waar je goed over na moet denken zijn:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: is de interface eenvoudig in gebruik? is er klantenondersteuning?
 2. Kosten: moet je een vast bedrag per maand of per jaar betalen? zijn er extra kosten zoals domeinregistratie of plugins?
 3. Ontwerpopties: is er een ruime keuze aan templates? kun je alles eenvoudig aanpassen aan je eigen wensen?
 4. SEO-optimalisatie tools: zijn er ingebouwde SEO-tools? kan het systeem integreren met andere tools en platforms, waaronder social media?
 5. Mobielvriendelijkheid: is de website automatisch geoptimaliseerd voor mobiele apparaten?
 6. Betrouwbare hostingdienst: is de hostingdienst van de website bouwer betrouwbaar?
 7. Groei mogelijkheden: kan de website bouwer meegroeien met je bedrijf? wat is het opslaglimiet?

Voordelen van professionele website bouwers

Professionele website bouwers zorgen voor veel voordelen. Hier gaan we graag wat dieper op in. Als je namelijk de voordelen hebt ontdekt, dan wil je niets anders meer!

Hoe professionele bouwers de gebruikerservaring verbeteren

De gebruikerservaring op een website wordt ook wel UX genoemd. Professionele website bouwers spelen hierin een belangrijke rol. Een goede gebruikerservaring kan op verschillende manieren worden bereikt:

 1. Gebruiksvriendelijk menu: de structuur moet logisch zijn zodat gebruikers direct zien waar ze alles kunnen vinden.
 2. Mobielvriendelijkheid: een website moet er goed uitzien op alle apparaten, waarbij ook de schermgrootte aangepast moet worden.
 3. Snelle laadtijd: afbeeldingen moeten geoptimaliseerd worden, en gebruikers willen niet wachten, dus snelheid is van groot belang.
 4. Toegankelijkheid: website bouwers maken websites die voor iedereen toegankelijk zijn.

Veelgestelde vragen over website bouwers

Hieronder vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over website bouwers.

Wat zijn de kosten van een professionele website bouwer?

De kosten van een professionele website bouwer hangen af van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de website en de eisen die aan de site worden gesteld. Een eenvoudige website (enkele pagina’s en basisfuncties) kost tussen de €500 en €2000. Een bedrijfswebsite kost vaak tussen de €2000 en €10.000 vanwege CMS (Content Management Systeem), meerdere pagina’s en aangepaste functionaliteiten.

Hoe lang duurt het om een website te bouwen?

De tijd die nodig is om een website te bouwen hangt af van de eisen aan de site. Een eenvoudige website kan binnen één tot vier weken klaar zijn, terwijl een bedrijfswebsite vaak vier tot twaalf weken nodig heeft.

Website laten bouwen? Dit kan vanaf €24,99 p/m & maandelijks opzegbaar!

Geschreven door Lapsen Appaiya

Mijn naam is Lapsen en ik ben de eigenaar van 2apps webbureau. Ik schrijf af en toe een blog voor mijn volgers op social media, klanten en de mensen die mij vanuit Google vinden. Heb je vragen over een bepaald onderwerp of suggesties? Aarzel dan niet en stel ze hieronder!

Nog meer leesvoer

Divi website laten maken

Divi website laten maken

Hoe maak je een verbluffende website met Divi: De ultieme gids voor beginners Ben je een beginner op het gebied van...