Website laten maken, waar op letten?

oktober 3, 2018

Een website laten maken? 10 tips voor een professionele site

Website laten maken, waar op letten? Met de vooruitgang van de moderne tijd nemen ook de eisen aan het imago van je bedrijf toe, een succesvolle aanwezigheid op het internet is cruciaal voor het behouden van bestaande klanten en het winnen van nieuwe klantcontacten. Als je nog geen eigen website hebt, heb je dit waarschijnlijk al herkend als een nadeel voor je bedrijf. Het is verstandig om een deskundig bureau te kiezen voor het laten maken van je website, aangezien het maken van een website veeleisend is en bepaalde kennis vereist. Een bureau fungeert als bemiddelaar tussen je ideeën en de professionele uitvoering ervan. Bij een bureau als 2apps kun je je eigen website doelgericht laten maken. Lees snel verder voor 10 handige tips over website laten maken en waar op letten.

Tip 1: Website laten maken waar op letten: Denk aan je doelgroep

De meeste bezoekers van een website blijven slechts 10-20 seconden op een website. Zodra de bezoeker meer dan 30 seconden op een website blijft, neemt de verblijfsduur aanzienlijk toe. Bezoekers scannen eerst over een website en beslissen dan of ze meer willen lezen of niet. Besteed daarom aandacht aan zinvolle rubrieken. Het beeldmateriaal moet ook van hoge kwaliteit zijn en je doelgroep aanspreken.
Website laten maken waar op letten? Zorg ervoor dat je bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Vraag jezelf af: Wat interesseert mijn doelgroep? Houden ze van sociale netwerken? Dan zou bijvoorbeeld een Twitter feed voor hen interessant zijn. Het toont automatisch je laatste tweets. Heb je relevante informatie en nieuws voor je doelgroep? Begin een blog en publiceer regelmatig teksten die je kunt laten schrijven.

Tip 2: Website laten maken waar op letten bij de juiste opzet

Bij het zelfstandig opzetten van een website of het website laten maken door een bureau zijn er criteria waarvan de relevantie voor klantenwerving vaak onderschat wordt. Dit omvat de basisindeling van de website, omdat de eerste indruk vaak doorslaggevend is. Website laten maken waar op letten? Het kleurontwerp, de rangschikking van foto’s en teksten, een goed overzicht en een eenvoudige navigatie in de aangeboden categorieën is belangrijk voor een blijvende positieve indruk bij je klanten.

Tip 3: Website laten maken waar op letten bij het corporate design

Een bureau kijkt goed naar de rol van corporate design bij website laten maken waar op letten. Als er al een uniform bedrijfsconcept bestaat, moet de gehele website worden aangepast aan het concept. Klanten die de website van een bedrijf bezoeken, moeten deze op het eerste gezicht herkennen en worden herinnerd aan hun eerdere contact met het bedrijf door elementen zoals een logo, kleurenschema, afbeeldingen of tekstpassages. Website laten maken waar op letten? Als een corporate design voor je eigen bedrijf nog niet beschikbaar is, moet een dergelijk concept worden doordacht en uitgewerkt in samenwerking met een bureau.

Tip 4: Website laten maken waar op letten bij het totaalconcept

De gebruikte kleuren moeten overeenkomen met het totaalconcept van de onderneming en haar branche en tegelijkertijd een positief en uitnodigend effect hebben op de klant. Een internetbureau adviseert je graag over de teksten, het lettertype, de lettergrootte en -variatie, de vormgeving van de koppen en ondertitels en de indeling van de tekst op de website. Website laten maken waar op letten bij de layout? De lay-out van de website van het bedrijf moet zodanig worden ontworpen dat er eerst rekening wordt gehouden met de belangrijke informatie en vervolgens met aanvullende informatie. Bovendien moeten alle relevante feiten over het bedrijf worden gevonden op de website, ze zijn duidelijk gesorteerd in verschillende categorieën door een bureau.

Tip 5: Website laten maken waar op letten voor een modern design

Het motto van moderne websites: Minder is meer! Vandaag de dag moet een goede webdesigner zijn handen weghouden van texturen, decoraties, schaduwen of driedimensionale elementen. Waar op letten website laten maken en vormgeving? Platte vormgeving is het toverwoord. Het ontwerp is gereduceerd tot de essentie.
Website laten maken waar op letten bij het design? Een professionele website is vandaag de dag daarom vaak zeer minimalistisch vormgegeven. Op startpagina’s staat vaak een hoogwaardige foto die de monitor in volledig formaat vult. Logo, navigatie en lettertype zijn zeer spaarzaam ingesteld en gereduceerd tot het royale gebied.

Tip 6: Website laten maken waar op letten voor goede tekstenWebsite laten maken waar op letten

Naast het basisontwerp speelt de inhoud ook een belangrijke rol bij een website laten maken en waar op letten door een internetbureau. Teksten vervullen verschillende functies op een corporate website. Wanneer een klant naar de website gaat, zijn de tekstpassages de belangrijkste bron van informatie over de diensten en de achtergrond van het bedrijf; ze moeten leesbaar, foutloos en aantrekkelijk zijn. Maar de teksten maken het ook gemakkelijk om de website te vinden via verschillende zoekmachines, met goede teksten zullen meer bezoekers de aanwezigheid van het bedrijf op het internet vinden.

Tip 7: Website laten maken waar op letten voor een goede leesbaarheid

Vooral de teksten voor een professionele website moeten uiterst gemakkelijk en leesbaar zijn. Website laten maken waar op letten bij het schrijven? Schrijf in korte zinnen. Onderbreek je teksten met veel zinvolle koppen. Met andere woorden: Zorg voor variatie. Gebruik lijsten voor opsommingen, illustreer je artikelen.

Tip 8: Website laten maken waar op letten: koop waardevolle content

Bij het laten maken van een website is het kopen van teksten van professionele auteurs een tijdbesparend alternatief voor het zelf maken van de teksten. Verschillende kwaliteitsniveaus en transparante evaluatieprocedures garanderen dat aan de eisen wordt voldaan tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Tip 9: Website laten maken waar op letten: BeeldmateriaalWebsite laten maken waar op letten

Het beeldmateriaal is net zo belangrijk voor de aanwezigheid van je eigen bedrijf op het internet, maar beelden zijn ook auteursrechtelijk beschermd. Website laten maken waar op letten bij auteursrechten? Afbeeldings agentschappen verkopen gebruiksrechten, die vervolgens door een internetbureau kunnen worden gebruikt voor de zelfstandige uitwerking of creatie van een homepage; de exacte voorschriften moeten bij de aankoop in acht worden genomen. Het zelfstandig maken van foto’s is goedkoper, maar vereist een hoge mate van professionaliteit voor een overtuigend uiterlijk.

Website laten maken waar op letten bij beeldmateriaal? Gebruik regelmatig een video in plaats van een foto. Bij het selecteren van de video voor de startpagina moet je ervoor zorgen dat de opnames niet te gedetailleerd zijn. Ook hier kunnen opvallende, minimalistische motieven worden gebruikt.

Tip 10: Website laten maken waar op letten: Snelle oplaadtijden zijn de motor van je succes

Hoe zit het met de laadtijden van je website? Goed? Wat als je onderweg bent met je smartphone? Korte laadtijden zijn essentieel voor het succes van je website. Zo verdwijnen de verwende internetgebruikers snel van je website zodra ze te lang moeten wachten. Bovendien zijn de laadtijden zelfs een officiële rangschikkings factor voor Google. Het heeft dus een directe invloed op je positie in de zoekmachines.

Conclusie website laten maken waar op letten

Bij het laten maken van een website moet je rekening houden met een groot aantal criteria; zelfs de kleinste fout kan een negatief effect hebben op de algemene indruk van het bedrijf. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met een bureau om je website te laten maken en professioneel advies te krijgen op het gebied van websites. Dit resulteert niet alleen in een betere aanwezigheid en vindbaarheid op het internet, het zal ook klantencontacten uitbreiden, de aandacht vestigen op je diensten en nieuwe klanten voor je bedrijf bereiken.

Als je een professioneel internetbureau je bedrijfswebsite laat maken, bespaar je tijd en moeite en trek je nieuwe klanten. 2apps is een internetbureau dat je graag helpt bij het maken van je eigen bedrijfswebsite en je deskundig adviseert over alle vragen en ontwerp criteria. Of je nu nog geen site hebt en voor het eerst een website wil laten maken of je bestaande site wilt aanpassen aan de toegenomen eisen van deze tijd, 2apps helpt je met al je wensen om een website te laten maken.

Geschreven door Lapsen Appaiya

Mijn naam is Lapsen en ik ben de eigenaar van 2apps webbureau. Ik schrijf af en toe een blog voor mijn volgers op social media, klanten en de mensen die mij vanuit Google vinden. Heb je vragen over een bepaald onderwerp of suggesties? Aarzel dan niet en stel ze hieronder!

Nog meer leesvoer

Divi website laten maken

Divi website laten maken

Hoe maak je een verbluffende website met Divi: De ultieme gids voor beginners Ben je een beginner op het gebied van...